Vesti iz Privrednog Suda

privredni sud

Održan stručni skup na temu novog Zakona o izvršenju i obezbeđenju

Požarevac, 01.07.2016. godine: Povodom donošenja Zakona o izvršenju i obezbeđenju čija primena počinje danas 01.07.2016.godine, Regionalna privredna komora Požarevac u saradnji sa Komorom izvršitelja Republike Srbije, organizovala je juče, 30.06. sa početkom u 11 časova, stručni skup na temu Novog zakona. Skup je održan u hotelu “Feniks” u Požarevcu.

privredni sud

Skup je otvorila predsednica Komore izvršitelja Republike Srbije Aleksandra Trešnjev. O opštem delu Zakona o izvršenju i obezbeđenju (o načelima, prigovorima, žalbama, odlaganjima) govorio je sudija Privrednog suda u Požarevcu i zamenik predsednika ovog suda, Sava Tošić. Novine u novom Zakonu i osvrt na izvršenje na nepokretnostima, predstavila je Dragana Malenović Nikolić, sudijski saradnik u Privrednom sudu u Požarevcu.

Ulogu i značaj javnih izvršitelja, namirenje novčanih potraživanja nastalih iz komunalnih i srodnih delatnosti, Prigovor trećeg lica i dužnosti davanja podataka, predstavila je Danica Čolović, inače izvršitelj Višeg suda u Kragujevcu.

Diskusija je bila namenjena javnim izvršiteljima, pravnicima iz privrede, sudijskim saradnicima, sudijama i svima onima koji se susreću sa Novim zakonom, a ovo je bio samo prvi od planiranih nekoliko susreta, na kojima će se govoriti o primeni Zakona o izvršenju i obezbeđenju u praksi ,

Ovom prilikom, promovisan je i prvi Bilten sudske prakse Privrednog suda u Požarevcu, na kome je radilo dvoje sudija ovog suda i pripravnici na volonterskom stažu, a srž izdanja predstavljaju sentence iz pravnosnažnih odluka Privrednog suda u Požarevcu, iz materijalnog prava, sa posebnim osvrtom na privredne sporove, kao i postupke izvršenja i obezbeđenja koji su i bili tema strčunog skupa.

1929 Total Views 1 Views Today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *