Salata Od Divljih Biljaka

Salata od divljeg bilja

Divlje jestive biljke su najdivniji način da nahranite svoje telo i unesete hranljive sastojke. One su prebogate kalijumom, vitaminima, omega-3-masnih kiselinama, kalcijuma i folnim kiselinema. Da pomenemo samo nekoliko. Naši preci koristili divlje biljke kao lekovitosredstvo u zarastanju rana ili probavnih problema. Isto tako, mnogi od naših kozmetičkih i proizvoda za negu potiču od dobrih starih zelenenih biljaka. Ako želite da tražite samoniklo bilje, uverite se da li prepoznajete različite jestive biljke, jer postoje mnoge otrovne biljke koje ne bi trebalo da se konzumiraju. Pogledajte u područjima sa što manje pesticida ako je moguće i da izbegavati popularne staze i mesta gde ljudi setaju svoje pse. Ako ste imalo nesigurni u potrazi na svoju ruku, pridružite se  grupi sa ekspertom ili kupite divlje biljke ili divlje biljne salate u organskim supermarketima, prodavnicama ili na tržnicama poljoprivrednika.

Salata od divljeg bilja
Salata od divljeg bilja

Salata od divljih biljaka obična

Ponekad je teško nabaviti samoniklog bilja, ali ih možete zameniti sa drugim zelenim biljkama, kao što su brokoli, zelena salata  i svežim začinskim biljem.

Sastojci za dve porcije:

dva sveznja samoniklog bilja (na primer maslačka,, margareta, potočarke,   i drugi)
50g maline
100g borovnica
100g feta sir
3 Kasike. sirup od javora
50g pinjola

Sastojci za preliv:

80g maline
2 kašike. sirup od javora
3 kašike. maslinovo ulje
3 kašike. balzamiko sirće
1 kašičica. senf
so
biber

Isprati i odvojiti divlje biljke i stavite ih na dva tanjira. Narendati polovinu feta sira na salatu. Peći  nekoliko minuta, a zatim ih pomešati sa javorovim sirupom u maloj posudi i prelijte preko feta sir i salatu. Za preliv, izmeljati u kasu maline sa viljuškom i kombinovati sa javorovim sirupom, maslinovim uljem, balzamiko sirće, senf, so i biber. Dobro promešajte i prelijte preko salate. Konačno, ukrašavajte salatu sa borovnicama i preostalim malinama. Sada možete uživati u nebesko slatkom i začinjen ukusu svoje salate od divljih biljaka. Pogotovu prija i osvezava kad su velike vrucine.

2141 Total Views 1 Views Today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *