GOLUBAC: Turistička ponuda opštine na 38. Sajmu turizma u Beogradu (FOTO)

uspesna-prezentacije-turisticke-ponude-opstine-Golubac

GOLUBAC: Turistička ponuda opštine na 38. Sajmu turizma u Beogradu (FOTO)

Na zajedničkom štandu Braničevskog okruga svoju turističku ponudu predstavila je i opština Golubac. 

GolubacGodišnji odmor uz kulturne, turističke sadržaje i zdravu domaću hranu

Štand TO Golubac na 38. Sajmu turizma

Ova podunavska opština predstavila u prvom planu Golubačku tvrđavu i kulturne sadržaje kao što je Sajam Dunava i Golubački kotlić. Štand turističke organizacije na sajmu posetio je i prvi čovek opštine dr  Nebojša Mijović sa saradnicima.

TO Golubac,ponuda za ovu godinu

TO Golubac,ponuda za ovu godinu

Opština Golubac kao mala i nerazvijena podunavska opština svoju razvojnu šansu bazira na Dunavskom turizmu, a njeni glavni aduti su Golubačka tvrđava, jedrenje na vodi i odmor u prirodi. U toku je realizacija nekoliko projekata: obnova Golubačke tvrđave, izgradnja pristaništa na Dunavu i biciklističke staze u dužini od 12,5 kilometara.

dr Nnebojsa Mijovic predsednik opstine Golubac

Dr Nnebojsa Mijovic predsednik opstine Golubac

U toku su radovi na izgradnji šetno-biciklističke staze duge oko 12,5 kilometara koja će spajati vikend naselje sa Golubačkom tvrđavom. Aplicirali smo jedan strateški projekat u okviru prekogranične saradnje Srbija-Rumunija. Reč je o rekonstrukciji stare marine u čijem će sastavu biti i gradska plaža sa svim sadržajima.

uspešna prezentacija turističke ponude opštine Golubac

Ovo će upotpuniti našu turističku ponudu i bićemo značajna turistička destinacija na ovom delu Dunava- naglasio je prilikom posete štandu TO Golubac na 38. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu dr Nebojša Mijović, predsednik opštine.-Golubac će u kratkom vremenskom periodu dobiti jedan značajan turistički sadržaj na prostoru Golubačke tvrđave i očekujem da će svi ljudi dobre volje, odnosno svi oni koji donose odluke i učestvuju u završnici projekta, pomoći da ovaj kraj bude ono što zaslužuje. Lokalna samouprava radi infrastrukturne projekte, na njenom unapređenju u gradu Golupcu i u ostalim naseljima.

domaća ekološka hrana iz golubačkog kraja

Domaća ekološka hrana iz golubačkog kraja

U toku su radovi na izgradnji šetno-biciklističke staze duge oko 12,5 kilometara koja će spajati vikend naselje sa Golubačkom tvrđavom. Aplicirali smo jedan strateški projekat u okviru prekogranične saradnje Srbija-Rumunija. Reč je o rekonstrukciji stare marine u čijem će sastavu biti i gradska plaža sa svim sadržajima. Ovo će upotpuniti našu turističku ponudu i bićemo značajna turistička destinacija na ovom delu Dunava- naglasio je prilikom posete štandu TO Golubac na 38. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu dr Nebojša Mijović, predsednik opštine.

Tatjana Miloradovic direktortka TO Golubac

Tatjana Miloradovic direktortka TO Golubac

Ovogodišnja turistička ponuda Golupca je aktivan odmor. „Mi smo početkom ove godine, u zimskom terminu, imali i imaćemo dva značajna događaja. To su hajka na šakala iz peščare u Braničevu i hajka na vuka koja se u subotu održava u Dobri“ kaže Tatjana Miloradović, direktorka Turističke organizacije Golubac. -Naša ponuda bazirana je za letnji period, a to je Sajam Dunava, Golubački kotlić, Jedrenje, Međunarodna veslačka regata i odmor u prirodi, dodaje Miloradović.

Veroljub Arsic i Zoran Babic posetili stand TO Golubac na Sajmu u Beogradu

Veroljub Arsić i Zoran Babić posetili štand TO Golubac

Na otvaranju 38. Sajma turizma u Beogradu, štand Turističke organizacije Golubac su pored mnogobrojnih gostiju iz privrednog i javnog života posetili potpresednik Skupštine Srbije Veroljub Arsić  i  predsednik poslaničke grupe Srpske napredne stranke Zoran Babić.

Izvor: R. Požarevac / Lj.Nastasijević

2363 Total Views 1 Views Today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *