Eliksir muškosti u Garevu na izvoru Močilo

eliksir

Eliksir muškosti u Garevu na izvoru Močilo.

Mnogi posetioci krišom dolaze do izvora i odnose kanistere vode. Hoće da grade mušku banju

Konačno smo, izgleda, dočekali da i Srbija ima sopstvenu mušku vodu i svoj Kladanj. Nije još za izvoz, ali ko zna. Možda, za koju godinu, čim se obave potrebna ispitivanja, a stranci odreše kesu i ovde izgrade banjsko lečilište. Kad ceo impotentni svet nagrne kod nas, bićemo, ako već nismo, seksualna velesila. Ko o čemu, Srbi opet o seksu.

 

eliksir

Lekoviti izvor koji onemoćalim muškarcima vraća prohujalu mladost i privremeno izgubljenu muškost, nalazi se u selu Garevu kod Velikog Gradišta. Do pre mesec dana meštani su imali svoj uobičajeni seoski mir, ali su posle Nove godine seosku idilu delimično narušili prvi novinski tekstovi o neobičnoj lekovitosti kladenca Močila.

Ime

Ime muškog izvora Močila nije slučajno – kažu meštani Gareva. “Umočiti”, narodnim rečnikom rečeno, znači voditi ljubav. Kažu i da je ova muška voda svemoćna i čudotvorna jer je pomogla i mladim ženama da sačuvaju svoje muževe i brakove.

Selo od tad kao da živi neki drugi život. Bosanci su se pročuli širom sveta zahvaljujući njihovoj muškoj vodi iz Kladnja, pa što ne bismo i mi Srbi – veli jedan postariji meštanin u novootvorenoj seoskoj prodavnici Srđana Pantića u kojoj je muška voda glavna tema svih razgovora. Predlažem da stručnjaci ne odugovlače nego da odmah dođu i detaljno istraže vodu pa da je mi lepo flaširamo i prodajemo.

Za muški kladenac Močila ovde se znalo decenijama, ali se nikad ranije kao sada nije spominjao s prizvukom seksualnosti. Nalazi se u prvom šumarku na ulazu u selo vlasnika Vlastimira Vasića. Svojim očima sam video ljude kako s kantama dolaze i odlaze preko brda, stid ih je, valjda, pa se kriju, šta ja znam – dodaje drugi.

– Meni je rođak iz Makca baš juče pričao da ga je samo iz Beograda telefonom zvalo dvadeset prijatelja da im objasni kojim se putem dolazi i gde se Močila nalazi – veli mladić koji je jedini imao želju da reportere “Glasa javnosti” odvede na lekoviti muški izbor. Do njega se pešice stiže za svega dva minuta. Ispod brega se nazire obična kućica nalik na manju crkvu. Izvor k’o svaki izvor, ali ipak nije običan. Mesto zaista deluje pomalo mistično. Naš sagovornik samo veli da pouzdano zna da Močila uspešno leči očne bolesti i garantovano izbacuje kamen iz bubrega.

Vračare

Ako se pokaže da je Močila stvarno muška voda, mnoge vračare iz Homolja izgubiće veliki broj svojih dojučerašnjih klijenata. Naime, od vajkada homoljske gatare svojim ritualnim radnjama, olovom i travama odvezuju seksualno vezane, odnosno onemoćale muškarce. To njihovo umeće prenosi se decenijama s kolena na koleno. Voda Močila iz Gareva sada ozbiljno preti da im desetkuje i klijente i prihod.

Leči li zaista i izgubljenu muškost – pitamo ga. Narod kaže da pomaže, ja to nisam probao. A gde ima vatre ima i dima.
– Ljudi, slab nam je natalitet, skoro na nuli, zar ne vidite, nestaćemo kao da nismo ni bili. Močila to može da spreči dok si rek’o britva. Za kratko vreme možemo da uvećamo broj stanovnika – uključuje se u razgovor seoski šaljivdžija od koga saznajemo da je cena plodne zemlje u okolini Močile petostruko skočila od trenutka kada se pročulo da će stranci da grade mušku banju u Garevu.

– Ja ću već na proleće tamo da izgradim park i zoološki vrt s paunovima – kaže ozbiljno Saša Simić. Imam livadu u blizini, i klupe ću da postavim, kad stariji ljudi dođu i popiju vodu da mogu i da predahnu. Zaslužili su toliko bar boreći se sa svojim godinama. Seoski sveštenik Ratko Mitrović s osmehom prati razgovor o čudotvornoj Močili.

– Ne bi bilo loše da naš popa osvešta vodu. Možda nam je stvarno od Boga data – dodaje još jedan od naših sagovornika koji tvrdi da u selu niko više ne baca plastične flaše jer su sve traženije i na ceni.

– Sima je nosio vodu na analizu u Požarevac i stručnjaci su se čudili koliko je čista i zdrava za piće. Idem sutra da je probam, kad je pomešam s vinom, možda napravim odličan špricer – završava ovaj veseli meštanin Garave, sela bogatih mnogobrojnih gastarbajtera koje potajno priželjkuju da dobiju mušku banju koja bi njima i svim Srbima život, u svakom slučaju, učinila lepšim.

5905 Total Views 2 Views Today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *