Zanimljiva i Lepa Strana Sveta

Nemamo internet

Vavilon i Medeni Mesec

U drevnom Vavilonu nevestin otac je bio dužan da svog budućeg zeta snabdeva, besplatno, medovinom, onoliko koliko on može da popije, i to mesec dana nakon venčanja. Ovaj period se nazivao medeni mesec, pa se taj izraz sa malo izmenjenim značenjem očuvao i do današnjim dana.

M. Monro i Ajnstajn

Jedno veče, na jednoj zabavi na kojoj su se našli M. Monro i Ajnstajn, gospodjica Monro je započela razgovor:

– Naše dete bi bilo savršeno. Bilo bi pametno kao vi, a lepo kao ja.

Na ovu konstataciju, Ajnstajn je odgovorio s blagim osmehom:
– A šta misliš, šta ako se desi suprotno? Bude lepo kao ja, i pametno kao ti ?

 

Papagaj

Papagaj Aleks, jedan od najpametnijih na svetu, neposredno pre nego što je uginuo, nakon 37 godina učenja, svom učitelju je rekao: Budi dobro, volim te!

tuzio zenu

Insulin i njegov pronalazac

Kada je kanadski doktor Frederick Banting otkrio insulin, odbio je ponude velikih korporacija koje bi ga učinili bogatim, sto bi značilo da bi insulin mogao doći samo do onih sa malo dubljim džepom.
On je to odbio, i umesto toga, patent je ostavio na korisćenje svima i rekao da je insulin njegov poklon čovečanstvu.

Poklonili tortu policajcu

Tokom protesta u Brazilu, jedan policajac je zamolio demonstrante da ne prave probleme, rekavši: ‘Nemojte praviti probleme, molim vas, nemojte za moj rođendan’.
Nakon toga, grupa demonstranata mu je priredila veliko iznenađenje, poklonivši mu rođendansku tortu.

To je prijatelj

Kao dete, on je dao obećanje devojčici sa Daunovim sindromom i posle sedam godina ga je ispunio.
Meri boluje od Daunovog sindroma, ali to nikada nije uticalo na njenog prijatelja Bena. Meri i Ben su išli u istu osnovnu školu i kroz celo školovanje on joj je bio podrška.
Ben joj je jednom prilikom obećao da će je, na kraju srednje škole, voditi na maturu.
Nakon sedam godina, iako nisu pohađali istu srednju školu, Ben je ispunio dato obećanje i kada je došao trenutak da Meri ode na svoju maturu, Ben je iznenadio, tako što se pojavio ispred devojčicine kuće i odveo na maturu.

Deca su najbolji ljudi

Jedan antropolog predložio je igru deci iz jednog plemena u Južnoj Africi. Naime, on je stavio korpu punu voća pored jednog stabla i rekao deci da će onaj koji prvi dotrči do korpe osvojiti to voće. Deca su pristala na igru. Međutim, kada im je dao znak da počnu da trče, sva deca su se uhvatila za ruke i trčala zajedno, a onda su seli oko korpe i zajedno uživali u tom voću. Kada ih je iznenađeni antropolog pitao zašto su trčali zajedno, kada je jedan od njih mogao da pobedi i sam osvoji svo voće, oni su mu odgovorili: “Kako jedan od nas može da bude srećan, ako su ostali tužni?” Miloner

Internet prevara

Jedan bračni par iz Zenice, razveo se 2007. godine, nakon što su otkrili da su imali internet aferu jedno s drugim pod lažnim imenima.

2292 Total Views 1 Views Today

One thought on “Zanimljiva i Lepa Strana Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *